Wieczór autorski Patryka Chrzana – promocja arkusz poetyckiego

W czwartek 17. stycznia odbędzie się kolejne ze spotkań prezentujących sylwetki polskich poetów współczesnych “wchodzącego pokolenia”. Tym razem gościem Galerii “Inny Śląsk” będzie Patryk Chrzan, poeta, dziennikarz, laureat ogólnopolskiego konkursu na zestaw wierszy “Arkusz 2012″ ogłoszonego w ubiegłym roku przez Tarnogórską Fundację Kultury i Sztuki. Wśród wielu tekstów, które spłynęły na konkurs, wiersze Patryka Chrzana wyróżnia “(…) rzadka i celna poetycka ironia. Jest to ironia w jakiś sposób heroiczna. (…) upomina się o zdegradowane wartości” – jak słusznie zauważa we wstępie arkusza Maciej Szczawiński (poeta, krytyk, redaktor Radia Katowice).

Spotkanie rozpocznie się o godzinie 19. Każdy z przybyłych gości będzie mógł otrzymać egzemplarz arkusza. Spotkanie poprowadzi Krzysztof Tomanek (poeta, przedstawiciel wydawnictwa).